Artek lattiavalaisin A805 “Enkelinsiipi” yläosa nikkelöity messinki

2405 

Saatavilla verkkokaupasta

A805 lattiavalaisimen varjostin on valmistettu ohuista, maalatuista metallikehistä. Se on vaikuttava yhdistelmä kaaria ja suoria linjoja sekä epäsuoran ja suoran valon vuoropuhelua. A805 lattiavalaisimen jalustan musta nahkapäällinen on käsin ommeltu Suomessa. Epäsymmetrinen muoto muistuttaa enkelinsiipeä, ja siitä sen lempinimi. Alvar Aalto suunnitteli ”Enkelinsiiven” vuonna 1954 Helsingin Kansaneläkelaitokselle.

A805 lattiavalaisimen yläosan vaihtoehtoina ovat kiillotettu tai nikkelöity messinki.

Tilaustuote. Toimitusaika 2-4 viikkoa.

TuotenumeroA440011
Suunnittelija

Alvar Aalto, v. 1954

Materiaali

Jalusta ja varsi: terästä, nahkapäällystetty musta. Putki: nikkelöityä messinkiä. Varjostin: terästä, maalattu valkoinen.

Mitat

Valaisimen korkeus 174cm, halkaisija 52cm

Artek

Nuoret idealistit Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl perustivat Artekin Helsingissä vuonna 1935 tavoitteenaan "harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä edistää näyttelyiden avulla ja muulla tavoin nykyaikaista asuntokulttuuria".

Artekin tuotteet ovat nyt saatavilla Fasetista! Varastossa olevat, uudet Artek tuotteet toimitamme nopeasti muutamassa työpäivässä. Tiesitkö, että Fasetti on Artekin suosittelema, vanhojen Artek kalusteiden entisöijä. Teemme Artek tuolien satulavöiden uusimiset ja muut Artek kunnostukset ammattitaidolla.