Artek lattiavalaisin A809 yläosa kiillotettu messinki

3435 

Loppuunmyyty

Valikoimasta poistunut tuote.

 

Lattiavalaisimessa on kolme käsin niitattua, ohuista maalatuista metallikehistä koostuvaa varjostinta. Ne muodostavat vaikuttavan suorien linjojen ja kaarien, suoran ja epäsuoran valon kokonaisuuden. Jalusta on viimeistely käsin ommellulla mustalla nahalla, ja kaulaosa on kiillotettua messinkiä. A809 lattiavalaisin tehtiin ranskalaisen galleristin ja taiteenkeräilijän Louis Carrén Pariisin lähellä sijaitsevan, Alvar Aallon vuonna 1959 suunnitteleman kodin olohuoneeseen.

A809 lattiavalaisimen yläosan putken vaihtoehtoina ovat kiillotettu tai nikkelöity messinki.

Valikoimasta poistunut tuote.

TuotenumeroA440002
Suunnittelija

Alvar Aalto, v. 1959

Materiaali

Jalusta ja varsi: terästä, nahkapäällystetty musta. Putki: kiillotettu messinki. Varjostin: terästä, maalattu valkoinen

Mitat

Valaisimen korkeus 168cm, halkaisija 57cm

Artek

Nuoret idealistit Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl perustivat Artekin Helsingissä vuonna 1935 tavoitteenaan "harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä edistää näyttelyiden avulla ja muulla tavoin nykyaikaista asuntokulttuuria".

Artekin tuotteet ovat nyt saatavilla Fasetista! Varastossa olevat, uudet Artek tuotteet toimitamme nopeasti muutamassa työpäivässä. Tiesitkö, että Fasetti on Artekin suosittelema, vanhojen Artek kalusteiden entisöijä. Teemme Artek tuolien satulavöiden uusimiset ja muut Artek kunnostukset ammattitaidolla.