Artek riippuvalaisin A330S “Kultakello” Golden Bell Savoy

595 

Tulossa varastoon

Riippuvalaisin A330S on lempinimeltään Kultakello. Sen veistoksellisuutta voi ihailla, olipa valo päällä tai ei. A330S riippuvalaisimen reikäkuvioitu alareuna luo ympärilleen mieleenpainuvan kruunuefektin ja estää häikäisyä. ”Kultakello” valaisin on valmistettu yhdestä messinkikappaleesta. Aino ja Alvar Aalto suunnittelivat sen helsinkiläiseen Savoy-ravintolaan vuonna 1936, ja se oli näytteillä Suomen osastolla Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1937. Se kuvastaa Alvar Aallolle tyypillistä estetiikkaa valaisten lämpimästi ja hajautetusti.

Elegantisti vintagehenkinen. Ikääntyy kauniisti ja yksilöllisesti pinnan patinoituessa luonnollisen hapettumisprosessin seurauksena.

Pinnoittamaton messinki.

TuotenumeroA406008
Suunnittelija

Alvar Aalto, v. 1937

Materiaali

Messinkiä, kiillotettu

Mitat

Valaisimen korkeus 20cm, halkaisija 17cm

Artek

Nuoret idealistit Alvar ja Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl perustivat Artekin Helsingissä vuonna 1935 tavoitteenaan "harjoittaa huonekalujen kauppaa sekä edistää näyttelyiden avulla ja muulla tavoin nykyaikaista asuntokulttuuria".

Artekin tuotteet ovat nyt saatavilla Fasetista! Varastossa olevat, uudet Artek tuotteet toimitamme nopeasti muutamassa työpäivässä. Tiesitkö, että Fasetti on Artekin suosittelema, vanhojen Artek kalusteiden entisöijä. Teemme Artek tuolien satulavöiden uusimiset ja muut Artek kunnostukset ammattitaidolla.