Caravelle lamppupöytä

1310 

Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

Hiort af Ornäs suunnitteli tämän Caravelle-pöydän 1950-luvulla alun perin lamppupöydäksi. Kauniisti viimeistelty pöytä löytää luontevasti paikkansa monenlaisissa sisustuksissa. Kuten kaikki Caravelle-sarjan pöydät, massiivipuurunkoinen lamppupöytä sopii oivallisesti myös sohva- ja sivupöydäksi.

Hiort af Ornäs suunnitteli 1950-luvulla Caravelle-pöydästä useita versioita, joissa hän leikitteli mittasuhteilla. 1960-luvulla Caravelle-sarja täydentyi useilla tuotteilla. Sohvapöytien lisäksi tuoteperheeseen kuuluu kaksi rahia, monikäyttöinen taso ja verhoiltu penkki.

Puun syvä kunnioittaminen oli suunnittelijalle luovuttamaton periaate. Hän uskoi käsityötaitoon, laatuun ja yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Tämä näkyy Caravelle-sarjan pelkistetyssä muotoilussa, jossa pääosaan nousevat materiaali ja taidokas puusepäntyö.

Kaikkia Caravelle-sarjan kalusteita saa pähkinä-, mahonki-, tammi-, ja koivurungolla.

Tuotenumero108527
Suunnittelija

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs

Mitat

L 64 cm, K 46 cm, S 64 cm

Materiaali

Koivu, tammi, mahonki tai pähkinä

Ornäs

Ornäs Oy on suomalainen designyritys, joka syntyi halusta jatkaa Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) vaikuttavaa ja uraauurtavaa elämäntyötä skandinaavisen muotoilun parissa. Tahdomme pitää huolta tästä perinnöstä.

Tarinamme alkaa vuodesta 1945, jolloin Hiort af Ornäs perusti Helsingin Lauttasaareen puusepäntehtaan voidakseen toimia saumattomassa yhteistyössä puuseppien kanssa. Vuodesta 2016 lähtien veljekset Janne ja Samuli Ylönen ovat perheineen vaalineet Hiort af Ornäsin aloittamaa työtä edistämällä suomalaista ja skandinaavista muotoiluperinnettä.

Jatkamme Ornäsissä Hiort af Ornäsin viitoittamalla tiellä ja kuljemme omaa polkuamme pintatrendeistä välittämättä. Hänen laillaan uskomme laatuun, taiteellisesti kunnianhimoiseen muotoiluun, kauneuteen ja käsityöhön sekä yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Mielestämme juuri nämä arvot tekevät huonekaluista ajattomia klassikoita, jotka puhuttelevat vuosikymmenestä toiseen ja lunastavat paikkansa erityylisissä sisustuksissa yhä uudestaan.

Mallistomme ydin rakentuu Hiort af Ornäsin suunnittelemista design-klassikoista. Julkaisemme Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja uudelleen harkiten ja täydennämme mallistoamme vähitellen. Myös uusissa tuotteissamme haluamme pysyä uskollisina suunnittelijan designfilosofialle.

Oma verstaamme Suomessa on se paikka, jossa vaalimamme ainutlaatuinen muotoiluperintö herää henkiin, puuseppiemme valmistama, kauniisti viimeistelty huonekalu kerrallaan. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.