Lehti tuoli

1920 2620 

Tilattavissa

Lehti-nojatuoli on saanut inspiraationsa puunlehden muodosta. Hiort af Ornäsin suunnitteleman tuolin virtaviivainen muotoilu oli 1950-luvulla aikaansa edellä. Pehmustettu, kuppimainen istuinosa yhdistyy metalliputkesta valmistettuun jalkarakenteeseen, mikä tekee tuolin ilmeestä kevyen ja tasapainoisen. Siro ja kestävä nojatuoli löytää luontevasti paikkansa kodin eri huoneissa sekä julkitilojen sisutuksissa.

Kaikki Ornäs-huonekalut valmistetaan Suomessa käsityönä omalla verstaallamme Hollolassa.

Tällä sivulla on vain muutama vaihtoehto verhoilukankaista. Lehti-tuoli on saatavilla useilla eri kankailla, mm. Kvadratin, Nevotexin ja Lauritzonin kankailla ja useilla eri nahkoilla, katso lisää tästä.

Tuotenumero107177-1
Suunnittelija

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs

Mitat

L 62 cm, K 70 cm, S 71 cm

Jalat

Taivutettu metalliputki

Ornäs

Ornäs Oy on suomalainen designyritys, joka syntyi halusta jatkaa Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) vaikuttavaa ja uraauurtavaa elämäntyötä skandinaavisen muotoilun parissa. Tahdomme pitää huolta tästä perinnöstä.

Tarinamme alkaa vuodesta 1945, jolloin Hiort af Ornäs perusti Helsingin Lauttasaareen puusepäntehtaan voidakseen toimia saumattomassa yhteistyössä puuseppien kanssa. Vuodesta 2016 lähtien veljekset Janne ja Samuli Ylönen ovat perheineen vaalineet Hiort af Ornäsin aloittamaa työtä edistämällä suomalaista ja skandinaavista muotoiluperinnettä.

Jatkamme Ornäsissä Hiort af Ornäsin viitoittamalla tiellä ja kuljemme omaa polkuamme pintatrendeistä välittämättä. Hänen laillaan uskomme laatuun, taiteellisesti kunnianhimoiseen muotoiluun, kauneuteen ja käsityöhön sekä yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Mielestämme juuri nämä arvot tekevät huonekaluista ajattomia klassikoita, jotka puhuttelevat vuosikymmenestä toiseen ja lunastavat paikkansa erityylisissä sisustuksissa yhä uudestaan.

Mallistomme ydin rakentuu Hiort af Ornäsin suunnittelemista design-klassikoista. Julkaisemme Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja uudelleen harkiten ja täydennämme mallistoamme vähitellen. Myös uusissa tuotteissamme haluamme pysyä uskollisina suunnittelijan designfilosofialle.

Oma verstaamme Suomessa on se paikka, jossa vaalimamme ainutlaatuinen muotoiluperintö herää henkiin, puuseppiemme valmistama, kauniisti viimeistelty huonekalu kerrallaan. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.