Mandariini tuoli

2750 4060 

Saatavilla verkkokaupasta

Mandariini-tuolin tunnistettava muotokieli on samanaikaisesti ajaton ja pehmeän futuristinen. Vuonna 1960 suunnitellussa tuolissa kuppimainen pyörivä istuinosa liittyy jalopuulla vuorattuun teräsjalkaan. Visuaalisesti kiehtova, äärimmäisen mukava ja kestävä tuoli sopii oivallisesti kotiin ja julkitiloihin. Suoralinjainen jalkarakenne tasapainottaa istuinosan kaarevia muotoja.

Mandariini-tuolin lähtökohtana oli kartionmuoto ja istuinosan linjat tuovat mieleen japanilaiset origamit. Hiort af Ornäs on kertonut, kuinka hän tuolia suunnitellessaan leikki mielessään kartioleikkiä pohtien, miten monin eri tavoin paperista taiteltua kartiota voi leikata. ”Tätä mietin, sillä kartion leikkaaminen sopii hyvin vaneriprässiin”. Mandariini kertookin kuvaavalla tavalla suunnittelijan suhteesta valmistusprosessiin, mikä oli hänelle jatkuva inspiraation lähde.

Pyörivän nojatuoliklassikon ilme elää valitun puulajin ja pintakäsittelyn sekä verhoilun mukaan. Jalkarakenteen teräsosat saa joko kromattuina tai mustaksi maalattuina. Puuosiin voi puolestaan valita mahonkia, pähkinää, tammea tai koivua.

Tuotenumero108026-1
Suunnittelija

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs

Mitat

L 77 cm, K 74 cm, S 70 cm

Jalkojen puuosat

Koivu, tammi, mahonki tai pähkinä

Jalkojen metalliosat

Kromattu tai mustaksi maalattu teräs

Ornäs

Ornäs Oy on suomalainen designyritys, joka syntyi halusta jatkaa Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) vaikuttavaa ja uraauurtavaa elämäntyötä skandinaavisen muotoilun parissa. Tahdomme pitää huolta tästä perinnöstä.

Tarinamme alkaa vuodesta 1945, jolloin Hiort af Ornäs perusti Helsingin Lauttasaareen puusepäntehtaan voidakseen toimia saumattomassa yhteistyössä puuseppien kanssa. Vuodesta 2016 lähtien veljekset Janne ja Samuli Ylönen ovat perheineen vaalineet Hiort af Ornäsin aloittamaa työtä edistämällä suomalaista ja skandinaavista muotoiluperinnettä.

Jatkamme Ornäsissä Hiort af Ornäsin viitoittamalla tiellä ja kuljemme omaa polkuamme pintatrendeistä välittämättä. Hänen laillaan uskomme laatuun, taiteellisesti kunnianhimoiseen muotoiluun, kauneuteen ja käsityöhön sekä yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Mielestämme juuri nämä arvot tekevät huonekaluista ajattomia klassikoita, jotka puhuttelevat vuosikymmenestä toiseen ja lunastavat paikkansa erityylisissä sisustuksissa yhä uudestaan.

Mallistomme ydin rakentuu Hiort af Ornäsin suunnittelemista design-klassikoista. Julkaisemme Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja uudelleen harkiten ja täydennämme mallistoamme vähitellen. Myös uusissa tuotteissamme haluamme pysyä uskollisina suunnittelijan designfilosofialle.

Oma verstaamme Suomessa on se paikka, jossa vaalimamme ainutlaatuinen muotoiluperintö herää henkiin, puuseppiemme valmistama, kauniisti viimeistelty huonekalu kerrallaan. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.