Näyttely tuoli

1450 1550 

Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

Näyttely-tuolin käsin punottu selkänoja antaa tuolille hienostuneen ilmeen. Samalla se toimii visuaalisena vastavetona tuolin minimalistisille linjoille.

Massiivipuurunkoisen tuolin selkänojan taidokas nahkapunos on olennainen osa tuolin identiteettiä.

Käsityönä valmistettavan tuolin punonta- ja verhoilutyöhön kuluu käsityöläiseltämme kokonainen työpäivä. Luonnonmateriaaleista valmistettu tuoli kestää aikaa ja materiaalit patinoituvat ajan saatossa kauniisti.

Näyttely-tuolissa istuu mielellään pidemmänkin illallisen ajan. Nahkainen selkänoja tukee istujaa ja verhoiltu, pehmustettu istuinosa lisää tuolin mukavuutta.

Hiort af Ornäsin vuonna 1955 suunnitteleman tuolin runko on massiivitammea. Näyttely-tuoli sopii monen tyylisiin sisustuksiin ja sen ilme muuttuu valitun pintakäsittelyn, verhoilun sekä nahkapunoksen sävyn mukaan. Runkoa saa lakattuna, valkolakattuna tai mustaksi petsattuna. Selkänojan nahkapunokseen voi valita käsittelemätöntä nudenahkaa, konjakin sävyistä tai mustaa nahkaa. Istuinosan nahkaverhoiluksi voi valita samoja sävyjä. Istuinosan kangasverhoiluvaihtoehtona on Lauritzonin Flax -pellavakangas, jonka sävyissä löytyy valinnanvaraa raakapellavasta okran ja harmaan sävyihin sekä hiilenmustaan.

Syksyllä 2021 uudelleen lanseerattu Näyttely-tuoli on osa samannimistä kokoelmaa, jonka Hiort af Ornäs suunnitteli 1950-luvulla osaksi Suomen suurlähetystöjen sisustusta.

Ornäsin huonekalut valmistetaan perinteitä kunnioittaen Suomessa.

Tuotenumero108522
Suunnittelija

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs

Materiaali

Tammi

Kangassuositus: Flax D, Hallingdal, Vidar, Orsetto, Lamm

Nahkasuositus: Hero

Mitat

L 44 cm
K 82 cm (selkäkorkeus)
K 45 cm (istuinkorkeus)
S 44 cm

Ornäs

Ornäs Oy on suomalainen designyritys, joka syntyi halusta jatkaa Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911–1996) vaikuttavaa ja uraauurtavaa elämäntyötä skandinaavisen muotoilun parissa. Tahdomme pitää huolta tästä perinnöstä.

Tarinamme alkaa vuodesta 1945, jolloin Hiort af Ornäs perusti Helsingin Lauttasaareen puusepäntehtaan voidakseen toimia saumattomassa yhteistyössä puuseppien kanssa. Vuodesta 2016 lähtien veljekset Janne ja Samuli Ylönen ovat perheineen vaalineet Hiort af Ornäsin aloittamaa työtä edistämällä suomalaista ja skandinaavista muotoiluperinnettä.

Jatkamme Ornäsissä Hiort af Ornäsin viitoittamalla tiellä ja kuljemme omaa polkuamme pintatrendeistä välittämättä. Hänen laillaan uskomme laatuun, taiteellisesti kunnianhimoiseen muotoiluun, kauneuteen ja käsityöhön sekä yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Mielestämme juuri nämä arvot tekevät huonekaluista ajattomia klassikoita, jotka puhuttelevat vuosikymmenestä toiseen ja lunastavat paikkansa erityylisissä sisustuksissa yhä uudestaan.

Mallistomme ydin rakentuu Hiort af Ornäsin suunnittelemista design-klassikoista. Julkaisemme Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja uudelleen harkiten ja täydennämme mallistoamme vähitellen. Myös uusissa tuotteissamme haluamme pysyä uskollisina suunnittelijan designfilosofialle.

Oma verstaamme Suomessa on se paikka, jossa vaalimamme ainutlaatuinen muotoiluperintö herää henkiin, puuseppiemme valmistama, kauniisti viimeistelty huonekalu kerrallaan. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.