Siesta lepotuoli, pähkinäjalat, Savanne nahka

5450 

Saatavilla verkkokaupasta

Siestan ainutlaatuinen ja tunnistettava muotokieli on tehnyt siitä klassikon, joka ihastuttaa vuosikymmenestä toiseen. Siestaa suunnitellessaan Hiort af Ornäs halusi luoda täydellisen tuolin, joka sopii monenlaisiin sisustuksiin ja on kuin syli, jossa on ihanaa istua. Tuolissa orgaaninen muoto ja harkittu funktionaalisuus ovat täydellisessä tasapainossa.

Hiort af Ornäs hioi Siestaa vuosia, ennen kuin se lopulta sai muotonsa vuonna 1952. Lukuisien vahasta muovailtujen ja kipsiin valettujen pienoismallien lisäksi Siestaa edelsi sarja tuolimalleja, joita parantelemalla hän kulki tinkimättömästi kohti täydellisyyttä.

Kerrotaan, että ennen kuin suunnittelija päästi tuolin markkinoille, hän koeistutti Siestassa puusepänverstaansa työntekijöitä tuntikaupalla lukemassa sekä kutomassa ja tenttasi heitä sitten yksityiskohtaisesti tuolin istuinmukavuudesta. Selkänojan kaaret ja istuinkulma on suunniteltu niin, että tuoli tukee istujaa ihanteellisesti. Samalla Siestan kaarevalinjainen muotokieli ihastuttaa tasapainoisella kauneudellaan.

Siesta lepotuoli on läpäissyt julkitilakäyttöön tarkoitettujen istuinkalusteiden vaativamman L2 luokan testin moitteitta.

Tämä Savanne-nahkalla verhoiltu Siesta-tuoli pähkinäjaloilla on nähtävillä Helsingin myymälässämme.

Tuotenumero108361
Mitat

L 74 cm, K 100 cm, S 83 cm

Suunnittelija

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs